WIE ZIJN WIJ?

Het initiatief om een evenement te organiseren voor vrouwelijk leiders in Supply Chain en Logistiek is in 2018 ontstaan bij de UC Group. Als een soort experiment. Om elkaar beter te leren kennen, ervaringen te delen en business te genereren. Anticiperend op de behoefte aan feminien talent en het creëren van gender diverse management teams.

Eerlijk gezegd waren we totaal overrompeld na de eerste editie. Wat een succes! Dankzij inspirerende spreeksters en een enorme opkomst van mooie vrouwen met een verhaal. De positieve reacties na afloop gaven aanleiding voor een tweede editie in 2020.

Dit keer onder de bezielende leiding van Dominique Jansen van SCM Executive Search, Annemieke de Leeuw van UC Group en foundig mother Elise Gerritsen. Samen bouwend aan netwerk van vrouwelijke professionals en leiders binnen onze industrie.


 


 

Dominique van Wijnen - Jansen

Sinds april 2019 moeder van onze prachtige zoon ‘Moos’. Ik kan enorm genieten van uitgebreid tafelen, het liefst onder het genot van een goed gesprek en lekkere wijn!

Ik haal mijn energie uit positief ondernemen en werk graag samen met mensen die gedreven worden door creativiteit en ambitie.  Als mede-eigenaar van SCM Executives richt ik mij op het bemiddelen van directieposities in de wereld van Supply Chain en Logistiek. Met een fantastisch team van gedreven professionals ondersteunen we klanten op het gebied van executive search. Wat opvalt is de toenemende behoefte aan diversiteit in management teams. 

Met grote regelmaat krijgen wij het verzoek om vrouwelijke leiders op de shortlist te presenteren, iets wat in werkelijkheid niet altijd haalbaar is. Wanneer we in staat zijn om wel een gender diverse groep van senior managers samen te stellen, valt de keuze alsnog vaak op een man. Niet voor niets wordt met verbazing geschreven over de toegevoegde waarde van vrouwen in Supply Chain & Logistiek ten opzichte van het lage percentage dat daadwerkelijk in deze sector actief is. De schoen wringt. Daarom vind ik dat we samen in actie te komen en diversiteit aan de top een boost te geven. Als kersverse moeder en ondernemer met een visie zal ik me hier met volle overtuiging voor in zetten.

Welkom bij Women in Supply Chain! 

Annemieke de Leeuw 

Mijn naam is Annemieke de Leeuw, woonachtig in de zinderende havenstad Rotterdam. Eerlijk: een goede werk- privé balans is samen met een eigen maatschappelijke bijdrage voor mij belangrijk. Vrije tijd breng ik graag door met mijn man Paul en onze drie kinderen op Vlieland, daarnaast ben ik een enthousiast roeister op de Rotte.

Ruim 20 jaar ben ik actief in de wereld van de logistiek als onderneemster en docent aan de hogeschool. Ik heb me verbonden aan de UC Group, een energiek interim- en consultancybureau dat zich mede richt op mijn sector. Andere UC’ers zijn voor mij belangrijk omdat wij binnen dit bijzondere netwerk dezelfde waarden delen zoals verbinden en vertrouwen naast vakmanschap en co-creatie. En het mooie aan onderwijs is dat ik een nieuwe generatie mag voorbereiden op de logistieke arbeidsmarkt. De student van vandaag is het leiderschap van morgen.

Hierbij geloof ik in het actief stimuleren van feminien leiderschap, naast masculien leiderschap. Beide vormen hebben evenveel waarde: in balans geven zij een optimale bijdrage aan de behoeften van de onderneming.

Vanuit deze overtuiging heet ik je graag welkom bij Women in Supply Chain!Elise Gerritsen

Mijn naam is Elise Gerritsen, moeder van twee dochters en “founding mother” van het event Women in Supply Chain. En net als mijn meiden slaat dit event ook haar vleugels verder uit. De komst van Dominique Jansen als mede organisator, een eigen website en een heldere bestemming.

Ik ben een ondernemende vrouw met een brede belangstelling. De econometrist in mij houdt van complexe vraagstukken en voldoende intellectuele uitdaging hebben is een absolute must. En daarbij ook een echt mensen mens die houdt van het leiden en ontwikkelen van organisaties en talent. Zet heel graag mijn tanden in een uitdagende opdracht of rol die een stevige transformatiecomponent heeft.

Ik geloof ten diepste dat we een goede balans van feminiene en masculiene talenten en diverse achtergronden en persoonlijkheden nodig hebben voor de vraagstukken van vandaag. En dat ontstaat niet vanzelf. Dat durf ik nu, met voldoende grijze haren, wel te stellen. De onbewuste dynamieken die eeuwenlang zijn geleefd laten zich niet zo snel ombuigen. Bij mannen en vrouwen. Dat vraagt nog steeds om aandacht en actie. En ik wil daar graag aan bijdragen.

 Welkom bij Women in Supply Chain 


       Elise Gerritsen